Een close-up goocheltruc, wat is close up magie?

Goochelen is één van de leukere hobby’s die je kunt hebben. Goochelen wordt ook wel de kunst van het schijnbaar onmogelijke genoemd. Van oudsher is het een straat- en podiumkunst. Close-up magie? Het idee van goochelen is dat je met vlugge hand- en vingerbewegingen een optisch effect creëert. Oftewel, je voert een trucje uit waarvan het lijkt alsof het niet mogelijk zou moeten zijn. Eén van de leukste manieren van goochelen, is mensen verwonderen door middel van een close-up goocheltruc!

Bij goochelen neem je mensen eigenlijk in de maling. Toeschouwers vragen zich af hoe je ‘het onmogelijke’ hebt uitgevoerd. Iemand die deze trucjes uitoefent wordt een goochelaar of illusionist genoemd. De misschien wel bekendste goochelaar ter wereld was Harry Houdini, de ontsnappingskunstenaar. Maar gelukkig hoef je niet zijn gevaarlijke trucs na te doen om goochelaar te zijn, met een close-up goocheltruc kan je net zo leuk goochelen.

Close-up magie, close-up goocheltruc

Een close-up goocheltruc is klein met een grote impact

Maar wat is een close-up goocheltruc nou precies? In feite betekent close-up magie: “Goochelen van dichtbij”.
In principe zijn het leuke en grappige trucs, die iedereen kan doen. Ook als je geen ervaring hebt met goochelen, kan je heel gemakkelijk dit soort goocheltrucs aanleren. Ze heten close-up, omdat het trucs zijn die je eigenlijk alleen met je handen uit hoeft te voeren en omdat de toeschouwer deze trucs van dichtbij kan aanschouwen. Een soort van goocheltruc in het klein dus.
Bij een close-up goocheltruc kopen moet je denken aan een goochelhoed met meerdere trucjes, maar ook grappige gadgets zoals vliegende muntjes, een doorzichtige lens of een verkleurende bloem.

Close-up goocheltruc kopen? Waarom?

Als je een truc zoals deze koopt, is het natuurlijk belangrijk om eerst zelf goed te oefenen met de truc. Zodat je zeker weet dat je hem beheert en geen fouten maakt als je de truc laat zien, je wilt natuurlijk niet dat mensen weten hoe de goocheltruc werkt. Daarna is het hartstikke leuk om deze magische kleine goocheltrucs mee te nemen naar bijvoorbeeld een feestje of in een ander klein gezelschap.
Niemand verwacht dat je een goocheltruc bij je hebt. Dit maakt een close-up goocheltruc ook leuk om het ijs mee te breken. Je laat er mensen mee lachen of mensen verwonderen hoe je de truc hebt uitgevoerd. Het brengt gegarandeerd plezier met zich mee voor jong en oud.